Optreden De Hoprank in Peize (5 juni 2018)

 

December vorig jaar waren we te gast in De Hoprank in Peize voor een kerstconcert, waar we natuurlijk vooral veel kerstliedjes hebben gezongen. Dat kerstconcert was de aanleiding om het koor nog eens uit te nodigen, maar dan voor een optreden met liedjes uit het "gewone" repertoire. Ook de "gewone" liedjes bleken bij de bewoners bijzonder in de smaak te vallen, getuige de vele enthousiaste reacties tijdens en na afloop van het optreden.

 

img 1622 1000

 Foto: Jan Bartol

 

 

Geslaagd optreden Gekleurd Grijs Festival Emmen (20 april 2018)

 

Veel publieke belangstelling tijdens het Gekleurd Grijs Festival in de Holdert in Emmen op 20 april jongstleden. Ook het optreden van de Rôner Singers was zeer geslaagd. Op speciaal verzoek van de organisatie had het optreedprogramma een hoog meezinggehalte en dat hadden ze goed ingeschat. Het publiek deed enthousiast mee. De foto onder deze tekst is gemaakt in opdracht van de organisatoren van het Festival.
Op de pagina FOTO's nog negen andere foto's, allemaal gemaakt door Gina Bartol.

 

emmen 20 4 2018

 Foto: De Holdert/Emmen

 

Dinsdag 17 april 2018 openbare repetitie in Tolbert

 

Altijd al eens willen weten hoe het er op een koorrepetitie aan toegaat? Hoe de wisselwerking tussen dirigent, muzikant en koorleden is en hoe een koor zich voorbereidt op een optreden? Of misschien denkt u erover om zelf lid te worden van een koor?
Om welke reden dan ook, u bent van harte welkom op onze openbare repetitie op dinsdag 17 april 2018 in wooncentrum Tolberterheem in Tolbert. De repetitie begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

 

 

Optreden Rôner Singers op Gekleurd Grijs Festival in Emmen

 

Op vrijdag 20 april 2018 vindt voor de derde keer het Gekleurd Grijs Festival plaats in woonwijkcentrum de Holdert in Emmen. Een festival voor en door senioren en hun vrienden en families. Op het programma staan muzikale optredens, workshops, presentaties, exposities en een culturele markt. Onder het genot van een hapje en een drankje valt er veel te ontdekken op het gebied van dans, muziek, schilderen, theater, film en digitale kunst.
De organisatie van het Gekleurd Grijs Festival heeft de Rôner Singers uitgenodigd om 's middags een optreden te verzorgen op het hoofdpodium. Ons optreden begint om 14.45 uur en zal ongeveer 40 minuten duren.
Het festival is gratis toegankelijk voor senioren en ook de deelname aan de activiteiten is gratis.

 

 Poster Gekleurd Grijs Festival 20 04 2018

 

"Kerstconcert-marathon"

 

Dinsdag 19 december hebben we onze "kerstconcert-marathon" afgesloten met een optreden in De Hoprank in Peize. Vier kerstconcerten in tien dagen, dat mag je wel een marathon noemen. Het eerste concert was op 10 december in de Jacobskerk in Roderwolde. Die zondagmiddag was het winters, het sneeuwde, het was glad en code oranje was van toepassing. Binnen in de kerk leek het af en toe wel code rood, met traditionele en moderne kerstliederen, maar ook heel veel gospels en spirituals en een zeer enthousiast publiek. Op 15 december op uitnodiging van De Ebbingepoort in Groningen een prachtig optreden waar zowel de bewoners als het koor zeer van genoten hebben. Het jaarlijkse kerstconcert in de kerk van Nuis vond plaats op 17 december en zorgde er net als het optreden in De Hoprank voor dat de vele aanwezigen optimaal in kerststemming kwamen.
Voor ons koor een mooie afsluiting van het muzikale jaar 2017 en in het bijzonder ook voor onze dirigent Sim Noordhof, die dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als dirigent vierde. 

img 1453 800

IMG 1463 rev01 1000
img 1491 800 IMG 1494 rev01 1000

 Foto's: Jan Bartol - Van links naar rechts: Roderwolde, De Ebbingepoort, Nuis en De Hoprank

 

 

 

Kerstconcerten 2017 in Nuis en Roderwolde

 

 IMG 0922 christmas 2017 800

 

Ook voor dit jaar staan er weer twee kerstconcerten gepland. Het eerste concert op zondagmiddag 10 december in de Jacobskerk in Roderwolde en het tweede op zondagmiddag 17 december in de kerk van Nuis. Op het repertoire staan traditionele en moderne kerstliedjes uit allerlei landen, veel swingende gospels en een aantal verrassende nieuwe liedjes en arrangementen. Net als vorig jaar is er voor het publiek veel gelegenheid om mee te zingen.
Beide concerten beginnen om 15.00 uur, de kerken zijn open om 14.30 uur.

Voor onze kerstconcerten bestaat altijd veel belangstelling dus is het goed om vroegtijdig te reserveren.
Dat kan telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

 

Herfstconcert Dorpskerk Vries 22 oktober 2017

 

We hadden op wat meer publiek gehoopt, maar muzikaal gezien was ons herfstconcert in de dorpskerk van Vries mede dankzij de prachtige akoestiek daar zeer geslaagd. De mensen die er waren hebben met volle teugen genoten.

 

img 1387 800

Foto: Jan Bartol 

 

 

Accordeonist/toetsenist gezocht ...

 

Wij zijn op zoek naar een accordeonist/toetsenist die het leuk lijkt om samen met onze vaste pianist ons koor muzikaal te begeleiden. We repeteren op woensdag avond in Roden van 20.00 tot 22.00 uur.
Voor nadere informatie over deze vacature kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met ons bestuurslid Annie van der Meer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 050 501 94 64)

 

 

 

Annie van der Meer erelid van de Rôner Singers

 

Dinsdag 11 juli 2017 hadden we een barbecue ter afsluiting van het koorseizoen 2016/2017. Een mooie gelegenheid om ons bestuurslid Annie van der Meer eens flink in het zonnetje te zetten en haar benoeming tot erelid bekend te maken.

Annie was in 1998 mede-initiatiefneemster voor de oprichting van ons koor (dat toen nog De Rôner Snik heette) en als bestuurslid van het eerste uur heeft zij veel tijd en energie gestoken in het opzetten en uitbouwen van het koor. Zij is nog steeds de drijvende kracht achter allerlei activiteiten en zeer betrokken bij het wel en wee van het koor en met name van de koorleden.
Ook de dirigent, de pianist en de vrijwilligers van het koor, iedereen weet dat je altijd op haar kunt rekenen en we zijn dan ook blij dat we iemand als Annie in onze gelederen hebben.

Al op 23 mei was tijdens een speciale algemene ledenvergadering met unanieme instemming besloten om haar vanwege al die verdiensten voor en grote bijdrage aan de Rôner Singers tot erelid te benoemen. Zelf was zij bij die vergadering niet aanwezig en de koorleden was gevraagd e.e.a. geheim te houden. Dat is blijkbaar gelukt, want Annie bleek totaal verrast!

Onze voorzitter Chris Folkersma hield een korte toespraak en overhandigde haar een oorkonde. Uiteraard waren er ook bloemen, kreeg ze een groot applaus en werd ze toegezongen.

Omdat Annie niet graag in de belangstelling staat had dit vermoedelijk voor haar allemaal niet gehoeven, maar zij heeft deze benoeming tot erelid meer dan verdiend en iedereen mag het weten!

 

 IMG 1289 800

 Foto: Jan Bartol

  

 

 

Jubileumconcert in Norg meer dan geslaagd ...

 

Een heerlijk volle Margarethakerk in Norg luisterde zondagmiddag 30 april naar het jubileumconcert dat wij hadden georganiseerd omdat onze dirigent Sim Noordhof dit jaar 50 jaar in het vak zit. Voor dit concert was violiste Els Verhey uitgenodigd en er was een gastoptreden van het gezelligheidskoor 't Spoor Biester uit Gieten dat ook onder leiding van Sim Noordhof staat.  

Een feestelijke sfeer, diverse genodigden, super enthousiaste koorleden en muzikanten, een geweldige akoestiek, alle ingrediënten voor een geslaagde jubileumviering waren aanwezig en dat is het ook geworden!

Het publiek kon zijn hart ophalen bij het zeer gevarieerde programma. De dirigent zelf werd op zijn beurt verrast met een aantal toespraken en cadeau's.

Na een wat voorzichtig begin werd bijna ieder stukje van het concert een topper. Het hoogtepunt was voor het einde bewaard. Begeleid door alle aanwezige muzikanten zongen beide koren samen een aantal nummers met als laatste lied "Va' pensiero" uit de opera Nabucco van Verdi. Het publiek toonde zijn waardering met een staande ovatie.

De toegift "Glory, glory, hallelujah" met een zichtbaar ontroerde dirigent als solist vormde het slot van een fantastische middag.

 

IMG 1228 800 IMG 1226 800
IMG 1240 800 IMG 1243 800

 Foto's: Jan Bartol

 

 

Zondag 30 april 2017 Jubileumconcert - Sim Noordhof 50 jaar dirigent

 

Op zondag 30 april organiseren wij in de Margarethakerk in Norg een concert. Feestelijke aanleiding voor het concert is het feit dat onze dirigent Sim Noordhof dit jaar vijftig jaar in het vak zit!

Sim Noordhof is sinds 2003 dirigent van de Rôner Singers, maar het is dit jaar maar liefst vijftig jaar geleden, dat hij voor de eerste keer een koor dirigeerde. Dat was kinderkoor De Morgenster uit Kolham. Er zouden daarna nog vele koren volgen waarmee hij in binnen- en buitenland (Duitsland, Polen, Litouwen) furore maakte. Jeugdkoren, mannenkoren, dameskoren, operettekoren, amusementskoren, een piratenkoor, een politiekoor, kortom koren in allerlei muziekgenres en samenstellingen.

Voor dit bijzondere jubileumconcert heeft het koor violiste Els Verhey uitgenodigd. Bij een aantal liederen zal zij samen met onze vaste pianist Harry de Geeter het koor begeleiden. En er is een gastoptreden van gezelligheidskoor ’t Spoor Biester uit Gieten, dat sinds vorig jaar ook onder leiding van dirigent Sim Noordhof staat. Overigens zal Sim op zijn verzoek het jubileumconcert “gewoon” zelf dirigeren en presenteren.

Dat het een hele bijzondere en feestelijke happening zal worden, waarbij zeker een aantal hoogtepunten uit vijftig jaar dirigentschap de revue zal passeren spreekt voor zich. Als afsluiting is er een “grande finale” waarbij de beide koren samen een aantal liederen ten gehore zullen brengen, daarbij begeleid door alle aanwezige muzikanten.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open om 14.30 uur. Vroegtijdig reserveren wordt aanbevolen. Dat kan telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De entree bedraagt € 10,- (incl. koffie/thee).

Mocht u op 30 april verhinderd zijn en toch graag een concert in het kader van dit jubileum van Sim Noordhof willen bijwonen, dan kan dat! Op vrijdag 28 april organiseert het gezelligheidskoor 't Spoor Biester eveneens een jubileumconcert. Dat vindt plaats in Zaal JIIM's in Gieten en er is een gastoptreden van ons koor Rôner Singers. Voor meer informatie zie de concertagenda op deze website of kijk even op www.spoorbiester.nl.

 

 

Dinsdag 7 februari 2017 - Feestelijke repetitie - Sim jubileert

 

De repetitie van dinsdag 7 februari had een feestelijk tintje. Het was die dag precies 50 jaar geleden dat onze dirigent Sim Noordhof voor het eerst (toen nog ietwat schoorvoetend) op een dirigentenkist stapte.
Het bestuur had voor iedereen gebak geregeld, maar verder werd er ook gewoon gewerkt, zelfs door de jubilaris. Dat wilde iedereen graag, want voor eind april staan er twee hele bijzondere concerten gepland, die beide in het teken staan van dit vijftigjarig jubileum. Deze concerten worden georganiseerd door de twee koren die op dit moment onder de muzikale leiding van Sim Noordhof staan. Op vrijdagavond 28 april organiseert het gezelligheidskoor 't Spoor Biester uit Gieten in die plaats een jubileumconcert waaraan ook de Rôner Singers medewerking verlenen. Op zondagmiddag 30 april is de beurt aan ons en organiseren wij een jubileumconcert in de Margarethakerk in Norg. Aan dit concert wordt medewerking verleend door violiste Els Verhey en er is een gastoptreden van het Gieter gezelligheidskoor.

 

07 02 2017 Sim 50 jaar dirigent

 

 

Copyright © 2018 Roner Singers. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.