Rôner Singers stoppen


Tot onze spijt moeten we u laten weten dat ons koor Rôner Singers op een onlangs gehouden speciale algemene ledenvergadering heeft besloten om zichzelf op te heffen.

We zijn dit jaar muzikaal gezien zeer voorspoedig begonnen, met drie nieuwe leden (mannen!), een violiste en een accordeoniste erbij en op 20 februari een heel mooi optreden op uitnodiging van woonzorgcentrum De Hoorn in Marum, maar toen kwam het coronavirus en alles werd anders, ook voor ons koor ...

In verband met het virus waren er al sinds begin maart geen repetities meer. Koren mogen in theorie per 1 september weer repeteren met inachtneming van speciale RIVM maatregelen, maar in de praktijk is vierstemmig zingen op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar voor ons koor niet echt een optie. Bovendien hebben veel Rôner Singers gezien hun leeftijd (ruim 70-plus) of anderszins een verhoogd risico.

Vandaar dit moeilijke en met pijn in het hart genomen besluit om te stoppen.

Gelukkig kunnen we terugkijken op mooie koorjaren, waarin we lief en leed met elkaar deelden, maar ook veel gezelligheid en waarin we samen met onze dirigenten en muzikanten hard gewerkt hebben om mooie optredens en concerten te kunnen geven. Die optredens en concerten waren mede mogelijk dankzij onze trouwe vrijwilligers en onze sponsoren, die we bij deze nogmaals willen bedanken. En vooral ook ons publiek willen we bedanken. Fijn dat u zo vaak en talrijk aanwezig was.

We hopen dat u net als wij goede herinneringen zult bewaren aan (bijna) tweeëntwintig jaar Rôner Singers.

 

 

 

 

Optreden in Kampeerhal Roden

In de Kampeerhal in Roden vond van 27 tot en met 29 december 2019 het evenement Kampeerbelevenis van het Noorden plaats. De Rôner Singers waren door de organisatie gevraagd om op zondagmiddag 29 december een aantal optredens te verzorgen. Optreden tussen de sportkleding en de kampeerartikelen, weer een hele nieuwe ervaring. En de Kampeerhal trakteerde ons op koffie, thee én appelgebak, zeer gastvrij!

Foto: Jan Bartol

 

Kerstconcert Nuis

Het kerstconcert in Nuis is voor de Rôner Singers vaak het hoogtepunt van het jaar. De akoestiek in de kerk is zo mooi dat het zingen er heel gemakkelijk gaat. De kerk was ook dit jaar weer prachtig versierd en het talrijke publiek zong als vanouds enthousiast mee met diverse kerstliederen en vooral ook met de gospels. De muzikale begeleiding was in handen van onze vaste pianist Harry de Geeter en gastvioliste Els Verhey. Piano en viool, een hele mooie combinatie die veel heeft bijgedragen aan het slagen van dit concert.

Foto: Jan Bartol

 

Save the date : 15 december 2019 Kerst met de Rôner Singers in Nuis

 

 

Traditiegetrouw organiseren wij ook dit jaar weer een kerstconcert in de prachtige historische kerk van Nuis.

Kerstconcerten behoren voor veel koren tot de hoogtepunten van het jaar. Dat geldt zeker ook voor ons koor Rôner Singers. Onder leiding van dirigent Sim Noordhof zijn we al voor de zomervakantie begonnen met het instuderen van liedjes speciaal voor dit kerstconcert. Op het programma staan dit jaar niet alleen kerstnummers - van traditionele Nederlandse, Duitse en Engelse kerstliederen tot een kerstlied uit de Jordaan - maar ook gospels en een paar mooie luisterliedjes die goed passen bij de sfeer van kerst.

Sim Noordhof dirigeert en presenteert het concert. De muzikale begeleiding is in handen van onze vaste pianist Harry de Geeter, bijgestaan door gastvioliste Els Verhey.

Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 10,00 inclusief koffie/thee in de pauze.

 

 

Optreden voor De Zonnebloem in Dorpshuis Nieuw-Roden

Op uitnodiging van De Zonnebloem een optreden verzorgd op maandagmiddag 9 december 2019. Het verzoek was om vooral veel kerstliedjes te zingen en daar hebben we graag aan voldaan. Afgaande op de reacties van het publiek en de aanwezige Zonnebloem vrijwilligers heeft men genoten en is het gelukt al wat kerststemming te creëren.
Extra leuk voor het koor was het feit dat er in het publiek een aantal oud koorleden aanwezig waren die eerder om gezondheidsredenen hun lidmaatschap hadden moeten opzeggen. Aly en Puck waren tijdens het zingen van O Holy Night tijdelijk weer even koorlid.

Foto: Jan Bartol

 

Optreden in Nieuw Graswijk in Assen

Een geslaagd optreden op vrijdagmiddag 22 november 2019 voor de bewoners van Interzorg Nieuw Graswijk in Assen. Ons optreden van vorig jaar was voor de Activiteitenbegeleiding aanleiding om ons opnieuw uit te nodigen. Het koor was ook dit keer goed op dreef en dankzij de presentatie van dirigent Sim Noordhof was er veel interactie met het publiek. Een gezellige muzikale middag.

Foto: Jan Bartol

 

Optreden in Symphonie in Eelde

Een super leuk optreden op donderdagmiddag 14 november jl. voor de bewoners van Symphonie (v/h Else van der Laan huis) in Eelde. Het was de eerste keer dat we hier optraden, maar volgens de bewoners was het zeker voor herhaling vatbaar.

Foto: Jan Bartol

 

Nieuw repertoire

Er is op dit moment niet veel nieuws te melden voor de buitenwacht, maar we zijn als koor wel heel erg druk bezig momenteel. Druk met het instuderen van tal van nieuwe liedjes, zoals bijvoorbeeld Annie's Song, Waarom fluister ik je naam nog, Take my hand, Wem kan segla en het eerste nieuwe nummer voor de kerst is ook al geoefend.
Het is leuk om tijdens de repetities hard te werken en nieuwe nummers in te studeren. En die nummers dan t.z.t. bij een optreden voor publiek uit te voeren natuurlijk.

 

 

 

2018

 

Kerstoptreden in De Hoprank

Op vrijdagmiddag 21 december 2018 een kerstoptreden in De Hoprank in Peize. Dankzij onze dirigent die zoals gebruikelijk behalve de muzikale leiding ook de presentatie voor z'n rekening nam was er heel veel interactie met het publiek. Een super gezellige muzikale middag!

 Foto: Jan Bartol

 

Geslaagd kerstconcert (met samenzang) in Nuis

Winter Wonderland: de zondag van ons kerstconcert viel de eerste (en misschien wel de enige?) sneeuw van de maand december. Een prachtig gezicht, maar gelukkig geen reden voor het publiek om niet naar het concert te komen. De kerk was helemaal vol.

Dirigent Sim Noordhof nam het koor én regelmatig ook het publiek mee in een opeenvolging van bekende en minder bekende kerstliedjes en swingende gospels. De muzikale begeleiding werd verzorgd door Harry de Geeter (piano) en Jan Heerkes (accordeon). Afgaande op de mooie en lovende reacties van het publiek was het een geslaagd en sfeervol concert en zijn we er prima in geslaagd om iedereen alvast in kerststemming te brengen.

 

 Foto's: Jan Bartol

 

 

Save the date: 16 december 2018 Kerstconcert (met samenzang) in Nuis

 

 

Mensen voor wie het geen echte kerst is zonder een kerstconcert kunnen ook dit jaar weer terecht bij ons koor Rôner Singers. Op zondagmiddag 16 december organiseren wij ons inmiddels traditionele kerstconcert in de mooie historische kerk van Nuis.

Onder leiding van dirigent Sim Noordhof is er hard geoefend op het kerstrepertoire en dat heeft een programma van bekende, lichte en vrolijke kerstliedjes opgeleverd, afgewisseld met een aantal swingende gospels en mooie gedragen nummers. 
We hebben gemerkt dat het publiek dat de kerstconcerten bezoekt graag meezingt. Dat is ook dé manier om alvast in kerststemming te komen. Het concert van 16 december biedt daarom veel ruimte voor samenzang. Van een groot aantal liedjes zal de tekst in het programmaboekje worden afgedrukt. 

Onze vaste pianist Harry de Geeter zal het koor muzikaal begeleiden samen met Jan Heerkes, onze nieuwe accordeonist.
 
Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open om 14.30 uur. De entree bedraagt € 10,00 (inclusief koffie/thee in de pauze). Voor het kerstconcert in Nuis bestaat altijd veel belangstelling dus wacht niet te lang met reserveren.
Dat kan telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

Optreden De Hoprank in Peize (5 juni 2018)

December vorig jaar waren we te gast in De Hoprank in Peize voor een kerstconcert, waar we natuurlijk vooral veel kerstliedjes hebben gezongen. Dat kerstconcert was de aanleiding om het koor nog eens uit te nodigen, maar dan voor een optreden met liedjes uit het "gewone" repertoire. Ook de "gewone" liedjes bleken bij de bewoners bijzonder in de smaak te vallen, getuige de vele enthousiaste reacties tijdens en na afloop van het optreden.

 

img 1622 1000

 Foto: Jan Bartol

 

 

Geslaagd optreden Gekleurd Grijs Festival Emmen (20 april 2018)

Veel publieke belangstelling tijdens het Gekleurd Grijs Festival in de Holdert in Emmen op 20 april jongstleden. Ook het optreden van de Rôner Singers was zeer geslaagd. Op speciaal verzoek van de organisatie had het optreedprogramma een hoog meezinggehalte en dat hadden ze goed ingeschat. Het publiek deed enthousiast mee. De foto onder deze tekst is gemaakt in opdracht van de organisatoren van het Festival.
Op de pagina FOTO's nog negen andere foto's, allemaal gemaakt door Gina Bartol.

 

emmen 20 4 2018

 Foto: De Holdert/Emmen

 

Dinsdag 17 april 2018 openbare repetitie in Tolbert

Altijd al eens willen weten hoe het er op een koorrepetitie aan toegaat? Hoe de wisselwerking tussen dirigent, muzikant en koorleden is en hoe een koor zich voorbereidt op een optreden? Of misschien denkt u erover om zelf lid te worden van een koor?
Om welke reden dan ook, u bent van harte welkom op onze openbare repetitie op dinsdag 17 april 2018 in wooncentrum Tolberterheem in Tolbert. De repetitie begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

 

 

Optreden Rôner Singers op Gekleurd Grijs Festival in Emmen

Op vrijdag 20 april 2018 vindt voor de derde keer het Gekleurd Grijs Festival plaats in woonwijkcentrum de Holdert in Emmen. Een festival voor en door senioren en hun vrienden en families. Op het programma staan muzikale optredens, workshops, presentaties, exposities en een culturele markt. Onder het genot van een hapje en een drankje valt er veel te ontdekken op het gebied van dans, muziek, schilderen, theater, film en digitale kunst.
De organisatie van het Gekleurd Grijs Festival heeft de Rôner Singers uitgenodigd om 's middags een optreden te verzorgen op het hoofdpodium. Ons optreden begint om 14.45 uur en zal ongeveer 40 minuten duren.
Het festival is gratis toegankelijk voor senioren en ook de deelname aan de activiteiten is gratis.

 

 Poster Gekleurd Grijs Festival 20 04 2018

 

 

Copyright © 2021 Roner Singers. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.