Artikelindex

ARCHIEF 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

"Kerstconcert-marathon"

 

Dinsdag 19 december hebben we onze "kerstconcert-marathon" afgesloten met een optreden in De Hoprank in Peize. Vier kerstconcerten in tien dagen, dat mag je wel een marathon noemen. Het eerste concert was op 10 december in de Jacobskerk in Roderwolde. Die zondagmiddag was het winters, het sneeuwde, het was glad en code oranje was van toepassing. Binnen in de kerk leek het af en toe wel code rood, met traditionele en moderne kerstliederen, maar ook heel veel gospels en spirituals en een zeer enthousiast publiek. Op 15 december op uitnodiging van De Ebbingepoort in Groningen een prachtig optreden waar zowel de bewoners als het koor zeer van genoten hebben. Het jaarlijkse kerstconcert in de kerk van Nuis vond plaats op 17 december en zorgde er net als het optreden in De Hoprank voor dat de vele aanwezigen optimaal in kerststemming kwamen.
Voor ons koor een mooie afsluiting van het muzikale jaar 2017 en in het bijzonder ook voor onze dirigent Sim Noordhof, die dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als dirigent vierde. 

img 1453 800

IMG 1463 rev01 1000
img 1491 800 IMG 1494 rev01 1000

 Foto's: Jan Bartol - Van links naar rechts: Roderwolde, De Ebbingepoort, Nuis en De Hoprank

 

 

 

Kerstconcerten 2017 in Nuis en Roderwolde

 

 IMG 0922 christmas 2017 800

 

Ook voor dit jaar staan er weer twee kerstconcerten gepland. Het eerste concert op zondagmiddag 10 december in de Jacobskerk in Roderwolde en het tweede op zondagmiddag 17 december in de kerk van Nuis. Op het repertoire staan traditionele en moderne kerstliedjes uit allerlei landen, veel swingende gospels en een aantal verrassende nieuwe liedjes en arrangementen. Net als vorig jaar is er voor het publiek veel gelegenheid om mee te zingen.
Beide concerten beginnen om 15.00 uur, de kerken zijn open om 14.30 uur.

Voor onze kerstconcerten bestaat altijd veel belangstelling dus is het goed om vroegtijdig te reserveren.
Dat kan telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

 

Herfstconcert Dorpskerk Vries 22 oktober 2017

 

We hadden op wat meer publiek gehoopt, maar muzikaal gezien was ons herfstconcert in de dorpskerk van Vries mede dankzij de prachtige akoestiek daar zeer geslaagd. De mensen die er waren hebben met volle teugen genoten.

 

img 1387 800

Foto: Jan Bartol 

 

 

 

Annie van der Meer erelid van de Rôner Singers

 

Dinsdag 11 juli 2017 hadden we een barbecue ter afsluiting van het koorseizoen 2016/2017. Een mooie gelegenheid om ons bestuurslid Annie van der Meer eens flink in het zonnetje te zetten en haar benoeming tot erelid bekend te maken.

Annie was in 1998 mede-initiatiefneemster voor de oprichting van ons koor (dat toen nog De Rôner Snik heette) en als bestuurslid van het eerste uur heeft zij veel tijd en energie gestoken in het opzetten en uitbouwen van het koor. Zij is nog steeds de drijvende kracht achter allerlei activiteiten en zeer betrokken bij het wel en wee van het koor en met name van de koorleden.
Ook de dirigent, de pianist en de vrijwilligers van het koor, iedereen weet dat je altijd op haar kunt rekenen en we zijn dan ook blij dat we iemand als Annie in onze gelederen hebben.

Al op 23 mei was tijdens een speciale algemene ledenvergadering met unanieme instemming besloten om haar vanwege al die verdiensten voor en grote bijdrage aan de Rôner Singers tot erelid te benoemen. Zelf was zij bij die vergadering niet aanwezig en de koorleden was gevraagd e.e.a. geheim te houden. Dat is blijkbaar gelukt, want Annie bleek totaal verrast!

Onze voorzitter Chris Folkersma hield een korte toespraak en overhandigde haar een oorkonde. Uiteraard waren er ook bloemen, kreeg ze een groot applaus en werd ze toegezongen.

Omdat Annie niet graag in de belangstelling staat had dit vermoedelijk voor haar allemaal niet gehoeven, maar zij heeft deze benoeming tot erelid meer dan verdiend en iedereen mag het weten!

 

 IMG 1289 800

 Foto: Jan Bartol

  

 

 

Jubileumconcert in Norg meer dan geslaagd ...

 

Een heerlijk volle Margarethakerk in Norg luisterde zondagmiddag 30 april naar het jubileumconcert dat wij hadden georganiseerd omdat onze dirigent Sim Noordhof dit jaar 50 jaar in het vak zit. Voor dit concert was violiste Els Verhey uitgenodigd en er was een gastoptreden van het gezelligheidskoor 't Spoor Biester uit Gieten dat ook onder leiding van Sim Noordhof staat.  

Een feestelijke sfeer, diverse genodigden, super enthousiaste koorleden en muzikanten, een geweldige akoestiek, alle ingrediënten voor een geslaagde jubileumviering waren aanwezig en dat is het ook geworden!

Het publiek kon zijn hart ophalen bij het zeer gevarieerde programma. De dirigent zelf werd op zijn beurt verrast met een aantal toespraken en cadeau's.

Na een wat voorzichtig begin werd bijna ieder stukje van het concert een topper. Het hoogtepunt was voor het einde bewaard. Begeleid door alle aanwezige muzikanten zongen beide koren samen een aantal nummers met als laatste lied "Va' pensiero" uit de opera Nabucco van Verdi. Het publiek toonde zijn waardering met een staande ovatie.

De toegift "Glory, glory, hallelujah" met een zichtbaar ontroerde dirigent als solist vormde het slot van een fantastische middag.

 

IMG 1228 800 IMG 1226 800
IMG 1240 800 IMG 1243 800

 Foto's: Jan Bartol

 

 

Zondag 30 april 2017 Jubileumconcert - Sim Noordhof 50 jaar dirigent

 

Op zondag 30 april organiseren wij in de Margarethakerk in Norg een concert. Feestelijke aanleiding voor het concert is het feit dat onze dirigent Sim Noordhof dit jaar vijftig jaar in het vak zit!

Sim Noordhof is sinds 2003 dirigent van de Rôner Singers, maar het is dit jaar maar liefst vijftig jaar geleden, dat hij voor de eerste keer een koor dirigeerde. Dat was kinderkoor De Morgenster uit Kolham. Er zouden daarna nog vele koren volgen waarmee hij in binnen- en buitenland (Duitsland, Polen, Litouwen) furore maakte. Jeugdkoren, mannenkoren, dameskoren, operettekoren, amusementskoren, een piratenkoor, een politiekoor, kortom koren in allerlei muziekgenres en samenstellingen.

Voor dit bijzondere jubileumconcert heeft het koor violiste Els Verhey uitgenodigd. Bij een aantal liederen zal zij samen met onze vaste pianist Harry de Geeter het koor begeleiden. En er is een gastoptreden van gezelligheidskoor ’t Spoor Biester uit Gieten, dat sinds vorig jaar ook onder leiding van dirigent Sim Noordhof staat. Overigens zal Sim op zijn verzoek het jubileumconcert “gewoon” zelf dirigeren en presenteren.

Dat het een hele bijzondere en feestelijke happening zal worden, waarbij zeker een aantal hoogtepunten uit vijftig jaar dirigentschap de revue zal passeren spreekt voor zich. Als afsluiting is er een “grande finale” waarbij de beide koren samen een aantal liederen ten gehore zullen brengen, daarbij begeleid door alle aanwezige muzikanten.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open om 14.30 uur. Vroegtijdig reserveren wordt aanbevolen. Dat kan telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De entree bedraagt € 10,- (incl. koffie/thee).

Mocht u op 30 april verhinderd zijn en toch graag een concert in het kader van dit jubileum van Sim Noordhof willen bijwonen, dan kan dat! Op vrijdag 28 april organiseert het gezelligheidskoor 't Spoor Biester eveneens een jubileumconcert. Dat vindt plaats in Zaal JIIM's in Gieten en er is een gastoptreden van ons koor Rôner Singers. Voor meer informatie zie de concertagenda op deze website of kijk even op www.spoorbiester.nl.

 

 

Dinsdag 7 februari 2017 - Feestelijke repetitie - Sim jubileert

 

De repetitie van dinsdag 7 februari had een feestelijk tintje. Het was die dag precies 50 jaar geleden dat onze dirigent Sim Noordhof voor het eerst (toen nog ietwat schoorvoetend) op een dirigentenkist stapte.
Het bestuur had voor iedereen gebak geregeld, maar verder werd er ook gewoon gewerkt, zelfs door de jubilaris. Dat wilde iedereen graag, want voor eind april staan er twee hele bijzondere concerten gepland, die beide in het teken staan van dit vijftigjarig jubileum. Deze concerten worden georganiseerd door de twee koren die op dit moment onder de muzikale leiding van Sim Noordhof staan. Op vrijdagavond 28 april organiseert het gezelligheidskoor 't Spoor Biester uit Gieten in die plaats een jubileumconcert waaraan ook de Rôner Singers medewerking verlenen. Op zondagmiddag 30 april is de beurt aan ons en organiseren wij een jubileumconcert in de Margarethakerk in Norg. Aan dit concert wordt medewerking verleend door violiste Els Verhey en er is een gastoptreden van het Gieter gezelligheidskoor.

 

07 02 2017 Sim 50 jaar dirigent

 

 

 

ARCHIEF 2016

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kerstconcert Nuis

 

Een geslaagd concert zondag 18 december in de kerk van Nuis, die net als een week eerder de kerk van Roderwolde tot de laatste kerkbank/stoel bezet was. Voor de Rôner Singers een hele mooie afsluiting van het muzikale jaar 2016.

Wij wensen u fijne kerstdagen en alle goeds voor 2017!!!

 

 

De Krant Nieuws Logo
Wát een akoestiek, wát een koor!
13 december 2016

http://dekrantnieuws.nl/wp-content/uploads/sites/4/2016/12/ZEVENHUIZEN-zevenhuizen-hhcombi-07-696x464.jpg

 

RODERWOLDE – De Jacobskerk in Roderwolde was zondagmiddag het toneel van een optreden van de Roner Singers, uiteraard al geheel en al in de sfeer van kerst. Het koor treedt graag op in Roderwolde, vanwege de geweldige akoestiek van de kerk. Onmiddellijk na  de vakantie is het koor onder leiding van dirigent Sim Noordhof hard gaan repeteren voor de kerstconcerten. Artistiek was de lat hoog gelegd. Dat kon ook, want de partijverhoudingen waren uitstekend in evenwicht. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Het programma omvatte uiteraard de klassieke kerstliederen en gospels, maar ook swingende Amerikaanse kerstsongs en een aantal nieuwe liederen. Er werd gezongen in het Latijn, Engels, Duits, Nederlands en in het Gronings. Van heel serieuze liederen tot liederen waarbij het publiek uit volle borst mee kon zingen. Iedereen raakte in elk geval al in de kerststemming, en dat was nou precies de bedoeling. Gemist? Zondag 18 december is er een herkansing in de kerk in Nuis, vanaf 15.00 uur.

 

Poster Roderwolde 2016 uitverkocht

 

Voor het kerstconcert in Roderwolde op zondag 11 december 2016 zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. Voor het concert op zondagmiddag 18 december in Nuis kunt u nog wel kaarten reserveren.

 

Kerstconcerten 2016

 

Kerstconcerten behoren voor koren vaak tot de hoogtepunten van het jaar. Dat geldt zeker ook voor ons koor Rôner Singers. Al vanaf de zomervakantie zijn we onder leiding van onze dirigent Sim Noordhof volop bezig met de voorbereidingen voor een tweetal kerstconcerten. Het eerste concert staat gepland voor zondagmiddag 11 december 2016 in de Jacobskerk in Roderwolde. Het tweede concert is op zondagmiddag 18 december 2016 en - traditiegetrouw - in de kerk van Nuis. De muzikale begeleiding is in de vertrouwde handen van onze vaste pianist Harry de Geeter. Verder hebben we violiste Els Verhey uitgenodigd om haar medewerking te verlenen aan beide concerten.
Het programma zal bestaan uit kerstliederen in allerlei stijlen inclusief een aantal Amerikaanse kerstsongs en een aantal liederen, die prima passen bij de kerst en tijdens de kerstconcerten in première gaan.
De sfeervolle kerkjes in Roderwolde en Nuis zijn bij uitstek geschikt voor een kerstconcert, maar niet erg groot. U kunt al kaarten reserveren, telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Poster Kerst 2016 Nuis RGB 800

 

 

Nieuw "staatsieportret" 

 

 2016 Godlinze
Foto Jan Bartol

Tussen de optredens tijdens Marktplaats Godlinze door was er even tijd voor het maken van een groepsfoto van het koor.

 

 

Eemsbode

Eemsbode Het nieuws uit uw regio 

 

 

 

Rôner Singers op Marktplaats Godlinze

Artikel is geplaatst door Cindy Houwen op 28-08-2016 - 16:29

 

GODLINZE –  Allround gemengd koor Rôner Singers is door de organisatie van Marktplaats Godlinze uitgenodigd om op te treden tijdens het evenement Marktplaats Godlinze 10 september. 

Onder leiding van dirigent Sim Noordhof is er een repertoire opgebouwd dat varieert van levenslied tot licht klassiek. Bijna alle arrangementen zijn vierstemmig. Gospels, folksongs, evergreens, liedjes uit musicals en opera’s en dat in allerlei talen en dialecten (ook veel in het Gronings). Het koor telt momenteel ongeveer 35 leden en wordt begeleid door pianist Harry de Geeter. De optredens vinden plaats vanaf 14.00 uur in de Pancratiuskerk aan de Hoofdweg in Godlinze.

 

 

 

Marktplaats Godlinze 2016

 

De Vereniging Dorpsbelangen Godlinze organiseert samen met een aantal dorpsbewoners op zaterdag 10 september 2016 van 10.00 tot 17.00 uur een Marktplaats. De in 2013 gehouden Marktplaats was een enorm succes, vandaar het idee om dit jaar weer iets dergelijks te organiseren.

Tijdens de Marktplaats laten de inwoners van Godlinze zien wat ze in huis hebben, letterlijk en figuurlijk. Met een rommelmarkt, zelfgemaakte etenswaren, open huis of open tuin, stands van verenigingen en bedrijven, uitoefenen van hobby of muziek enzovoort enzovoort ….
Voor bewoners uit omliggende dorpen die mee willen doen is er plaats bij het dorpshuis. Ook de kinderen kunnen zich uitleven. Het park naast het dorpshuis wordt speciaal ingericht voor allerlei kinderactiviteiten.
 
De organisatie heeft ons koor Rôner Singers uitgenodigd om een muzikale bijdrage te leveren aan dit bijzondere evement. Wij zullen ’s middags vanaf 14.00 uur een aantal optredens verzorgen in de prachtige eeuwenoude Pancratiuskerk aan de Hoofdweg in Godlinze.

 

 Poster Marktplaats Godlinze 2016

 

 

Rôner Singers in NoordenveldPlus (juni 2016)

NoordenveldPlus juni 2016 800

 

 

 

Van het één komt het ander ... Concerten Interzorg

 

Interzorg biedt wonen, zorg en dienstverlening aan vanuit negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe. Interzorg heeft ook een afdeling Recreatie & Ontspanning, die de (brood)nodige ontspannende en recreatieve actitiveiten verzorgt, zoals themadagen, toneel, filmavonden, cabaret, muzikale optredens enz. enz.


Een uitnodiging van die afdeling was de aanleiding voor een optreden van ons koor voor de bewoners van Interzorg Nieuw Graswijk in Assen op 13 mei 2016. Naar aanleiding van dat optreden kwam de uitnodiging voor een optreden in Interzorg De Driemaster in Smilde op 10 juni 2016 en nog tijdens dat optreden kwam er alweer een nieuwe uitnodiging, dit keer voor een optreden in Interzorg De Slingeborgh in Assen. Dit nieuwe optreden staat gepland voor 18 oktober 2016.


We geven graag gehoor aan dit soort uitnodigingen. Commerciële optredens voor een groter publiek zijn mooi, maar de besloten optredens in zorgcentra en verpleeghuizen vinden we ook erg fijn om te doen. Ons repertoire leent zich daar goed voor omdat het zo gevarieerd is. Van levenslied tot licht klassiek en van muzikale "hoogstandjes" tot gezellige meezingers in allerlei talen (en dialecten). De optreedprogramma's proberen we zo goed mogelijk af te stemmen op de doelgroep en dankzij de manier waarop onze dirigent de presentatie van de optredens verzorgt is er veel interactie met de bewoners.


We zullen ons uiterste best doen om van het optreden in Interzorg De Slingeborgh ook weer een succes te maken en wie weet is dat optreden aanleiding voor een nieuwe uitnodiging om ergens op te treden ...

 

  img 0734

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw Graswijk 13 mei 2016

2016 06 09 14.56.41 

De Driemaster 10 juni 2016

 

 

17 april 2016 - Koffieconcert "schot in de roos"

 

De Brinkhof in Norg was zondag het podium voor ons optreden samen met het Noord Nederlands Jagerskoor Prins Hendrik. De Drents-Friese muzikale combinatie (ons koor heeft Roden als thuisbasis en het Jagerskoor Haulerwijk) bracht een skala aan liederen ten gehore dat bij het aanwezige publiek zeer goed in de smaak viel.

img 0705

IMG 0701 1

 Foto's Jan Bartol

 

 

17 april 2016 - Koffieconcert samen met Noord Nederlands

Jagerskoor "Prins Hendrik"

 

We zijn druk aan het repeteren voor het koffieconcert dat we op zondag 17 april geven in De Brinkhof in Norg. Een aantal gloednieuwe nummers van de Rôner Singers zal die dag in première gaan.
Als gast hebben we het Noord Nederlands Jagerskoor "Prins Hendrik" uitgenodigd. Dit a capella mannenkoor zingt onder leiding van dirigent Albert Spa Nederlands- en Duitstalige liederen die de natuur en de jacht als thema hebben.
Het concert begint om 11.00 uur en zal ongeveer twee uur duren. De zaal is open om 10.30 uur.
Kaarten à € 10,00 kunnen telefonisch gereserveerd worden (tel 050 503 36 03) of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 jagerskoor groepsfoto breed

 

 Poster 17 04 2016 300

 

Copyright © 2021 Roner Singers. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.