Artikelindex

ARCHIEF 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

"Kerstconcert-marathon"

 

Dinsdag 19 december hebben we onze "kerstconcert-marathon" afgesloten met een optreden in De Hoprank in Peize. Vier kerstconcerten in tien dagen, dat mag je wel een marathon noemen. Het eerste concert was op 10 december in de Jacobskerk in Roderwolde. Die zondagmiddag was het winters, het sneeuwde, het was glad en code oranje was van toepassing. Binnen in de kerk leek het af en toe wel code rood, met traditionele en moderne kerstliederen, maar ook heel veel gospels en spirituals en een zeer enthousiast publiek. Op 15 december op uitnodiging van De Ebbingepoort in Groningen een prachtig optreden waar zowel de bewoners als het koor zeer van genoten hebben. Het jaarlijkse kerstconcert in de kerk van Nuis vond plaats op 17 december en zorgde er net als het optreden in De Hoprank voor dat de vele aanwezigen optimaal in kerststemming kwamen.
Voor ons koor een mooie afsluiting van het muzikale jaar 2017 en in het bijzonder ook voor onze dirigent Sim Noordhof, die dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als dirigent vierde. 

img 1453 800

IMG 1463 rev01 1000
img 1491 800 IMG 1494 rev01 1000

 Foto's: Jan Bartol - Van links naar rechts: Roderwolde, De Ebbingepoort, Nuis en De Hoprank

 

 

 

Kerstconcerten 2017 in Nuis en Roderwolde

 

 IMG 0922 christmas 2017 800

 

Ook voor dit jaar staan er weer twee kerstconcerten gepland. Het eerste concert op zondagmiddag 10 december in de Jacobskerk in Roderwolde en het tweede op zondagmiddag 17 december in de kerk van Nuis. Op het repertoire staan traditionele en moderne kerstliedjes uit allerlei landen, veel swingende gospels en een aantal verrassende nieuwe liedjes en arrangementen. Net als vorig jaar is er voor het publiek veel gelegenheid om mee te zingen.
Beide concerten beginnen om 15.00 uur, de kerken zijn open om 14.30 uur.

Voor onze kerstconcerten bestaat altijd veel belangstelling dus is het goed om vroegtijdig te reserveren.
Dat kan telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

 

Herfstconcert Dorpskerk Vries 22 oktober 2017

 

We hadden op wat meer publiek gehoopt, maar muzikaal gezien was ons herfstconcert in de dorpskerk van Vries mede dankzij de prachtige akoestiek daar zeer geslaagd. De mensen die er waren hebben met volle teugen genoten.

 

img 1387 800

Foto: Jan Bartol 

 

 

 

Annie van der Meer erelid van de Rôner Singers

 

Dinsdag 11 juli 2017 hadden we een barbecue ter afsluiting van het koorseizoen 2016/2017. Een mooie gelegenheid om ons bestuurslid Annie van der Meer eens flink in het zonnetje te zetten en haar benoeming tot erelid bekend te maken.

Annie was in 1998 mede-initiatiefneemster voor de oprichting van ons koor (dat toen nog De Rôner Snik heette) en als bestuurslid van het eerste uur heeft zij veel tijd en energie gestoken in het opzetten en uitbouwen van het koor. Zij is nog steeds de drijvende kracht achter allerlei activiteiten en zeer betrokken bij het wel en wee van het koor en met name van de koorleden.
Ook de dirigent, de pianist en de vrijwilligers van het koor, iedereen weet dat je altijd op haar kunt rekenen en we zijn dan ook blij dat we iemand als Annie in onze gelederen hebben.

Al op 23 mei was tijdens een speciale algemene ledenvergadering met unanieme instemming besloten om haar vanwege al die verdiensten voor en grote bijdrage aan de Rôner Singers tot erelid te benoemen. Zelf was zij bij die vergadering niet aanwezig en de koorleden was gevraagd e.e.a. geheim te houden. Dat is blijkbaar gelukt, want Annie bleek totaal verrast!

Onze voorzitter Chris Folkersma hield een korte toespraak en overhandigde haar een oorkonde. Uiteraard waren er ook bloemen, kreeg ze een groot applaus en werd ze toegezongen.

Omdat Annie niet graag in de belangstelling staat had dit vermoedelijk voor haar allemaal niet gehoeven, maar zij heeft deze benoeming tot erelid meer dan verdiend en iedereen mag het weten!

 

 IMG 1289 800

 Foto: Jan Bartol

  

 

 

Jubileumconcert in Norg meer dan geslaagd ...

 

Een heerlijk volle Margarethakerk in Norg luisterde zondagmiddag 30 april naar het jubileumconcert dat wij hadden georganiseerd omdat onze dirigent Sim Noordhof dit jaar 50 jaar in het vak zit. Voor dit concert was violiste Els Verhey uitgenodigd en er was een gastoptreden van het gezelligheidskoor 't Spoor Biester uit Gieten dat ook onder leiding van Sim Noordhof staat.  

Een feestelijke sfeer, diverse genodigden, super enthousiaste koorleden en muzikanten, een geweldige akoestiek, alle ingrediënten voor een geslaagde jubileumviering waren aanwezig en dat is het ook geworden!

Het publiek kon zijn hart ophalen bij het zeer gevarieerde programma. De dirigent zelf werd op zijn beurt verrast met een aantal toespraken en cadeau's.

Na een wat voorzichtig begin werd bijna ieder stukje van het concert een topper. Het hoogtepunt was voor het einde bewaard. Begeleid door alle aanwezige muzikanten zongen beide koren samen een aantal nummers met als laatste lied "Va' pensiero" uit de opera Nabucco van Verdi. Het publiek toonde zijn waardering met een staande ovatie.

De toegift "Glory, glory, hallelujah" met een zichtbaar ontroerde dirigent als solist vormde het slot van een fantastische middag.

 

IMG 1228 800 IMG 1226 800
IMG 1240 800 IMG 1243 800

 Foto's: Jan Bartol

 

 

Zondag 30 april 2017 Jubileumconcert - Sim Noordhof 50 jaar dirigent

 

Op zondag 30 april organiseren wij in de Margarethakerk in Norg een concert. Feestelijke aanleiding voor het concert is het feit dat onze dirigent Sim Noordhof dit jaar vijftig jaar in het vak zit!

Sim Noordhof is sinds 2003 dirigent van de Rôner Singers, maar het is dit jaar maar liefst vijftig jaar geleden, dat hij voor de eerste keer een koor dirigeerde. Dat was kinderkoor De Morgenster uit Kolham. Er zouden daarna nog vele koren volgen waarmee hij in binnen- en buitenland (Duitsland, Polen, Litouwen) furore maakte. Jeugdkoren, mannenkoren, dameskoren, operettekoren, amusementskoren, een piratenkoor, een politiekoor, kortom koren in allerlei muziekgenres en samenstellingen.

Voor dit bijzondere jubileumconcert heeft het koor violiste Els Verhey uitgenodigd. Bij een aantal liederen zal zij samen met onze vaste pianist Harry de Geeter het koor begeleiden. En er is een gastoptreden van gezelligheidskoor ’t Spoor Biester uit Gieten, dat sinds vorig jaar ook onder leiding van dirigent Sim Noordhof staat. Overigens zal Sim op zijn verzoek het jubileumconcert “gewoon” zelf dirigeren en presenteren.

Dat het een hele bijzondere en feestelijke happening zal worden, waarbij zeker een aantal hoogtepunten uit vijftig jaar dirigentschap de revue zal passeren spreekt voor zich. Als afsluiting is er een “grande finale” waarbij de beide koren samen een aantal liederen ten gehore zullen brengen, daarbij begeleid door alle aanwezige muzikanten.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open om 14.30 uur. Vroegtijdig reserveren wordt aanbevolen. Dat kan telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De entree bedraagt € 10,- (incl. koffie/thee).

Mocht u op 30 april verhinderd zijn en toch graag een concert in het kader van dit jubileum van Sim Noordhof willen bijwonen, dan kan dat! Op vrijdag 28 april organiseert het gezelligheidskoor 't Spoor Biester eveneens een jubileumconcert. Dat vindt plaats in Zaal JIIM's in Gieten en er is een gastoptreden van ons koor Rôner Singers. Voor meer informatie zie de concertagenda op deze website of kijk even op www.spoorbiester.nl.

 

 

Dinsdag 7 februari 2017 - Feestelijke repetitie - Sim jubileert

 

De repetitie van dinsdag 7 februari had een feestelijk tintje. Het was die dag precies 50 jaar geleden dat onze dirigent Sim Noordhof voor het eerst (toen nog ietwat schoorvoetend) op een dirigentenkist stapte.
Het bestuur had voor iedereen gebak geregeld, maar verder werd er ook gewoon gewerkt, zelfs door de jubilaris. Dat wilde iedereen graag, want voor eind april staan er twee hele bijzondere concerten gepland, die beide in het teken staan van dit vijftigjarig jubileum. Deze concerten worden georganiseerd door de twee koren die op dit moment onder de muzikale leiding van Sim Noordhof staan. Op vrijdagavond 28 april organiseert het gezelligheidskoor 't Spoor Biester uit Gieten in die plaats een jubileumconcert waaraan ook de Rôner Singers medewerking verlenen. Op zondagmiddag 30 april is de beurt aan ons en organiseren wij een jubileumconcert in de Margarethakerk in Norg. Aan dit concert wordt medewerking verleend door violiste Els Verhey en er is een gastoptreden van het Gieter gezelligheidskoor.

 

07 02 2017 Sim 50 jaar dirigent

 

 

 

ARCHIEF 2016

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kerstconcert Nuis

 

Een geslaagd concert zondag 18 december in de kerk van Nuis, die net als een week eerder de kerk van Roderwolde tot de laatste kerkbank/stoel bezet was. Voor de Rôner Singers een hele mooie afsluiting van het muzikale jaar 2016.

Wij wensen u fijne kerstdagen en alle goeds voor 2017!!!

 

 

De Krant Nieuws Logo
Wát een akoestiek, wát een koor!
13 december 2016

http://dekrantnieuws.nl/wp-content/uploads/sites/4/2016/12/ZEVENHUIZEN-zevenhuizen-hhcombi-07-696x464.jpg

 

RODERWOLDE – De Jacobskerk in Roderwolde was zondagmiddag het toneel van een optreden van de Roner Singers, uiteraard al geheel en al in de sfeer van kerst. Het koor treedt graag op in Roderwolde, vanwege de geweldige akoestiek van de kerk. Onmiddellijk na  de vakantie is het koor onder leiding van dirigent Sim Noordhof hard gaan repeteren voor de kerstconcerten. Artistiek was de lat hoog gelegd. Dat kon ook, want de partijverhoudingen waren uitstekend in evenwicht. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Het programma omvatte uiteraard de klassieke kerstliederen en gospels, maar ook swingende Amerikaanse kerstsongs en een aantal nieuwe liederen. Er werd gezongen in het Latijn, Engels, Duits, Nederlands en in het Gronings. Van heel serieuze liederen tot liederen waarbij het publiek uit volle borst mee kon zingen. Iedereen raakte in elk geval al in de kerststemming, en dat was nou precies de bedoeling. Gemist? Zondag 18 december is er een herkansing in de kerk in Nuis, vanaf 15.00 uur.

 

Poster Roderwolde 2016 uitverkocht

 

Voor het kerstconcert in Roderwolde op zondag 11 december 2016 zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. Voor het concert op zondagmiddag 18 december in Nuis kunt u nog wel kaarten reserveren.

 

Kerstconcerten 2016

 

Kerstconcerten behoren voor koren vaak tot de hoogtepunten van het jaar. Dat geldt zeker ook voor ons koor Rôner Singers. Al vanaf de zomervakantie zijn we onder leiding van onze dirigent Sim Noordhof volop bezig met de voorbereidingen voor een tweetal kerstconcerten. Het eerste concert staat gepland voor zondagmiddag 11 december 2016 in de Jacobskerk in Roderwolde. Het tweede concert is op zondagmiddag 18 december 2016 en - traditiegetrouw - in de kerk van Nuis. De muzikale begeleiding is in de vertrouwde handen van onze vaste pianist Harry de Geeter. Verder hebben we violiste Els Verhey uitgenodigd om haar medewerking te verlenen aan beide concerten.
Het programma zal bestaan uit kerstliederen in allerlei stijlen inclusief een aantal Amerikaanse kerstsongs en een aantal liederen, die prima passen bij de kerst en tijdens de kerstconcerten in première gaan.
De sfeervolle kerkjes in Roderwolde en Nuis zijn bij uitstek geschikt voor een kerstconcert, maar niet erg groot. U kunt al kaarten reserveren, telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Poster Kerst 2016 Nuis RGB 800

 

 

Nieuw "staatsieportret" 

 

 2016 Godlinze
Foto Jan Bartol

Tussen de optredens tijdens Marktplaats Godlinze door was er even tijd voor het maken van een groepsfoto van het koor.

 

 

Eemsbode

Eemsbode Het nieuws uit uw regio 

 

 

 

Rôner Singers op Marktplaats Godlinze

Artikel is geplaatst door Cindy Houwen op 28-08-2016 - 16:29

 

GODLINZE –  Allround gemengd koor Rôner Singers is door de organisatie van Marktplaats Godlinze uitgenodigd om op te treden tijdens het evenement Marktplaats Godlinze 10 september. 

Onder leiding van dirigent Sim Noordhof is er een repertoire opgebouwd dat varieert van levenslied tot licht klassiek. Bijna alle arrangementen zijn vierstemmig. Gospels, folksongs, evergreens, liedjes uit musicals en opera’s en dat in allerlei talen en dialecten (ook veel in het Gronings). Het koor telt momenteel ongeveer 35 leden en wordt begeleid door pianist Harry de Geeter. De optredens vinden plaats vanaf 14.00 uur in de Pancratiuskerk aan de Hoofdweg in Godlinze.

 

 

 

Marktplaats Godlinze 2016

 

De Vereniging Dorpsbelangen Godlinze organiseert samen met een aantal dorpsbewoners op zaterdag 10 september 2016 van 10.00 tot 17.00 uur een Marktplaats. De in 2013 gehouden Marktplaats was een enorm succes, vandaar het idee om dit jaar weer iets dergelijks te organiseren.

Tijdens de Marktplaats laten de inwoners van Godlinze zien wat ze in huis hebben, letterlijk en figuurlijk. Met een rommelmarkt, zelfgemaakte etenswaren, open huis of open tuin, stands van verenigingen en bedrijven, uitoefenen van hobby of muziek enzovoort enzovoort ….
Voor bewoners uit omliggende dorpen die mee willen doen is er plaats bij het dorpshuis. Ook de kinderen kunnen zich uitleven. Het park naast het dorpshuis wordt speciaal ingericht voor allerlei kinderactiviteiten.
 
De organisatie heeft ons koor Rôner Singers uitgenodigd om een muzikale bijdrage te leveren aan dit bijzondere evement. Wij zullen ’s middags vanaf 14.00 uur een aantal optredens verzorgen in de prachtige eeuwenoude Pancratiuskerk aan de Hoofdweg in Godlinze.

 

 Poster Marktplaats Godlinze 2016

 

 

Rôner Singers in NoordenveldPlus (juni 2016)

NoordenveldPlus juni 2016 800

 

 

 

Van het één komt het ander ... Concerten Interzorg

 

Interzorg biedt wonen, zorg en dienstverlening aan vanuit negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe. Interzorg heeft ook een afdeling Recreatie & Ontspanning, die de (brood)nodige ontspannende en recreatieve actitiveiten verzorgt, zoals themadagen, toneel, filmavonden, cabaret, muzikale optredens enz. enz.


Een uitnodiging van die afdeling was de aanleiding voor een optreden van ons koor voor de bewoners van Interzorg Nieuw Graswijk in Assen op 13 mei 2016. Naar aanleiding van dat optreden kwam de uitnodiging voor een optreden in Interzorg De Driemaster in Smilde op 10 juni 2016 en nog tijdens dat optreden kwam er alweer een nieuwe uitnodiging, dit keer voor een optreden in Interzorg De Slingeborgh in Assen. Dit nieuwe optreden staat gepland voor 18 oktober 2016.


We geven graag gehoor aan dit soort uitnodigingen. Commerciële optredens voor een groter publiek zijn mooi, maar de besloten optredens in zorgcentra en verpleeghuizen vinden we ook erg fijn om te doen. Ons repertoire leent zich daar goed voor omdat het zo gevarieerd is. Van levenslied tot licht klassiek en van muzikale "hoogstandjes" tot gezellige meezingers in allerlei talen (en dialecten). De optreedprogramma's proberen we zo goed mogelijk af te stemmen op de doelgroep en dankzij de manier waarop onze dirigent de presentatie van de optredens verzorgt is er veel interactie met de bewoners.


We zullen ons uiterste best doen om van het optreden in Interzorg De Slingeborgh ook weer een succes te maken en wie weet is dat optreden aanleiding voor een nieuwe uitnodiging om ergens op te treden ...

 

  img 0734

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw Graswijk 13 mei 2016

2016 06 09 14.56.41 

De Driemaster 10 juni 2016

 

 

17 april 2016 - Koffieconcert "schot in de roos"

 

De Brinkhof in Norg was zondag het podium voor ons optreden samen met het Noord Nederlands Jagerskoor Prins Hendrik. De Drents-Friese muzikale combinatie (ons koor heeft Roden als thuisbasis en het Jagerskoor Haulerwijk) bracht een skala aan liederen ten gehore dat bij het aanwezige publiek zeer goed in de smaak viel.

img 0705

IMG 0701 1

 Foto's Jan Bartol

 

 

17 april 2016 - Koffieconcert samen met Noord Nederlands

Jagerskoor "Prins Hendrik"

 

We zijn druk aan het repeteren voor het koffieconcert dat we op zondag 17 april geven in De Brinkhof in Norg. Een aantal gloednieuwe nummers van de Rôner Singers zal die dag in première gaan.
Als gast hebben we het Noord Nederlands Jagerskoor "Prins Hendrik" uitgenodigd. Dit a capella mannenkoor zingt onder leiding van dirigent Albert Spa Nederlands- en Duitstalige liederen die de natuur en de jacht als thema hebben.
Het concert begint om 11.00 uur en zal ongeveer twee uur duren. De zaal is open om 10.30 uur.
Kaarten à € 10,00 kunnen telefonisch gereserveerd worden (tel 050 503 36 03) of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 jagerskoor groepsfoto breed

 

 Poster 17 04 2016 300

 


 

 

 

ARCHIEF 2015

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kerstconcerten Nuis en Roderwolde

Enthousiaste reacties van het publiek en in het "Roder Journaal" en "De Krant":

 

Kerstconcerten Rôner Singers een belevenis

 

RODEN – Liefst twee keer een uitverkochte kerk, respectievelijk in Nuis en in Roderwolde. De enthousiaste toeschouwers lieten in beide gevallen goed merken dat de Rôner Singers onverkort kunnen rekenen op hun hartverwarmende enthousiasme en vertrouwen.

Beide concerten waren in artistiek opzicht van bijzondere klasse met goed gekozen liederen. Af en toe zongen de aanwezigen uit volle borst mee, wat sfeerverhogend werkte. Opgezweept door het publiek groeide het koor ver boven zichzelf uit en presteerde grootser dan ooit tevoren.

Gastsoliste Titia Keijzer schitterde met haar prachtige liederen en oogstte ook veel succes met haar bijdrage. Haar 9-jarige leerling Milou Laros, wist met de uitvoering van het Ave Maria de harten te stelen van alle aanwezigen. Haar mooie nu al zo volwassen stem belooft heel wat voor de toekomst.

Beide solisten werden begeleid door de bekende pianist Eddy Muntendam. Een ander hoogtepunt was de uitvoering van The Holy City. Titia Keijzer zong dit prachtige lied samen met de Rôner Singers wat een langdurig en welgemeend applaus opleverde.

Pianist Harry de Geeter toonde zijn jarenlange ervaring in beide concerten. Hij begeleidde op overtuigende wijze het koor wat de prestaties zeker ten goede kwam.Dirigent Sim Noordhof kon tevreden terugzien op 2 meer dan geslaagde concerten en was bijzonder trots op ‘zijn’ Rôner Singers.

 

 

 IMG 0595 800

 Kerstconcert Nuis van 13 december 2015 (foto Jan Bartol)

 

 

Kerstconcerten in Nuis en in Roderwolde

 

Net als in voorgaande jaren hebben koor en dirigent alles op alles gezet om ook dit jaar weer twee kerstconcerten te kunnen geven. En ja, de Rôner Singers zijn er klaar voor. Het bijzondere is dat er in tegenstelling tot andere jaren dit jaar een professionele soliste zal zijn in de persoon van Titia Keizer. Tita Keizer is een klassiek geschoolde sopraan. Ze zingt opera- en operetterollen, maar ook liederen van Mozart, Schubert, Grieg en klassieke musicals. Misschien kent u haar van haar deelname aan de TV programma's Una Voce Particolare en Holland's Got Talent, waar ze in de finale heeft gestaan. Datzelfde gebeurde ook twee keer in Amsterdam tijdens het Ouderen Songfestival. Eén keer in Theater Carré en één keer in het DeLaMar Theater.
Tijdens onze kerstconcerten zingt ze uiteraard kerstliederen of liederen die passen bij de sfeer van kerst. Ze zal daarbij zowel solo als samen met het koor schitteren.
Titia is niet alleen zangeres. Ze geeft ook zangles, zowel individueel als in groepsverband. De extra verrassing is dat één van haar jongste leerlingen Milou Laros (9 jaar) eveneens zal meewerken aan onze concerten. Dit jonge talent zingt het Ave Maria en in duet met Titia het wereldberoemde Pie Jesu. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er meer dan bijzondere kerstconcerten mee te beleven. Eerder werd het concert tweemaal op dezelfde plaats gehouden. Deze keer is er gekozen voor Nuis (zoals altijd) en voor Roderwolde. Beide zijn authentieke kerkjes met een fantastische akoestiek.
Het concert in Nuis staat gepland voor
zondagmiddag 13 december. Dit concert begint om 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur.
Het concert in Roderwolde staat gepland voor zaterdagavond 19 december en begint om 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur.
De entree is € 10, – inclusief een kop koffie of thee.
Reserveren kan telefonisch (050 503 36 03) of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 Poster kerstconcert nuis 2015 klein

 Poster Roderwolde 2015 klein

 

 

 

Interview met Chris Folkersma

In de rubriek "De man/vrouw met de hamer" die wekelijks verschijnt in "De Krant" was op 8 december 2015 het woord aan Chris Folkersma, de voorzitter van de Rôner Singers. Voor wie dit artikel gemist heeft en het alsnog wil lezen hierbij de link.

 

 

 

Een zeer geslaagd optreden van de Rôner Singers in de Hoprank te Peize

 

Alles zat mee deze middag van 3 november. De zon scheen en de sfeer was navenant. Het was weer een ouderwetse en vooral vrolijke middag waarin de Rôner Singers, voor een volle zaal zich van hun beste kant lieten zien. Muziek maakt mensen blij, zeker als ze ook nog eens mee kunnen zingen en dat gebeurde die middag volop. Daar doen wij het voor aldus de dirigent Sim Noordhof, wij zijn een amusementskoor dat van heel veel markten thuis is. Het koor liet ook o.a. een aantal evergreens tot leven komen en zorgde mede daardoor voor een nostalgische sfeer.

Tot slot: we zijn ook al een tijdje bezig met de repetities voor onze Kerstconcerten in Nuis (13 december) en in Roderwolde (19 december) meer gegevens hierover op de concertagenda.

 

 Foto Optreden De Hoprank 03 11 2015

 

 

Rôner Singers weer ouderwets van start

 

Na een paar maanden van bezinning en hervinden is het populaire koor de Rôner Singers weer de regio in geweest. Op uitnodiging van de Kornoeljehof uit Vries toog het  koor vorige week dinsdag naar voornoemd seniorenhuis. Mede omdat het koor een paar jaar geleden daar al eens te gast was, wist men in Vries wat men kon verwachten. Qua ledenaantal is het koor een beetje afgeslankt, maar kwalitatief is er geen sprake van enig verlies. Het optreden in Vries werd een ware happening en menig enthousiast applaus onderstreepte de sfeer. Aan het eind van de avond mocht het koor geweldige complimenten ontvangen voor het artistieke en enthousiaste optreden. Voor de Rôner Singers een geweldige opsteker en een bijzonder grote impuls voor de toekomst.

 

Kornoeljehof Vries 2015

 

 

In Memoriam Karel Bitter

Op 30 april 2015 is onze oud-dirigent Karel Bitter overleden. We zijn verslagen en verdrietig. Karel was van 1998 tot 2003 dirigent van ons koor, dat toen nog een smartlappen- en levensliederen koor was en De Rôner Snik heette. Hij was onze eerste dirigent en heeft ons de grondbeginselen van het zingen in een koor bijgebracht. We hebben veel van hem geleerd en samen tal van mooie optredens mogen beleven.

Het contact is ook altijd gebleven. In 2008 was Karel één van de speciale genodigden tijdens het concert ter ere van ons 10-jarig jubileum. Vijf jaar later heeft hij samen met salonorkest Zwink een prachtige muzikale bijdrage geleverd aan het jubileumconcert ter ere van het 15-jarig bestaan. Behalve dirigeren kon Karel namelijk ook hele mooie en originele muzikale arrangementen schrijven en was hij een begaafd pianist. Oktober vorig jaar nog gaf hij samen met zijn nieuwe orkest OKB een gastoptreden tijdens één van onze concerten. 

In maart bleek dat hij longkanker had met al diverse uitzaaiingen. Eerst leek er nog hoop, maar er kwamen allerlei complicaties bij en zijn lichamelijke conditie verslechterde enorm snel. Op 30 april 2015, in de eerste nacht na zijn thuiskomst uit het ziekenhuis is hij overleden.

Op het huidige repertoire van ons koor staan nog steeds een aantal nummers waarvan de arrangementen destijds door Karel gemaakt zijn. Die blijven we zingen. Wij zijn Karel dankbaar voor hetgeen hij voor ons koor heeft betekend.


 

ARCHIEF 2014

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mooie kerstconcerten in Nuis

Vooral van kerstconcerten wil je graag voor iedereen iets heel bijzonders maken ..... Een aantal dames van het koor is bijvoorbeeld een hele middag bezig geweest om de kerk in Nuis in kerstsfeer te brengen (en na afloop van het concert van zondagmiddag opnieuw aan de slag om alles weer op te ruimen ...), maar ze hadden eer van hun werk. Het publiek kon de sfeer van kerst al proeven voordat het koor ook maar een noot had gezongen. Niet alleen de kerk was versierd. De koorleden zelf boden ook een feestelijke aanblik met voor de gelegenheid accessoires in goudkleur in plaats van het gebruikelijke rood.

We hebben samen met de vaste muzikanten Harry de Geeter en Anne Stoffers echt keihard gewerkt om onder leiding van onze dirigent Sim Noordhof de door hem in vier en soms zelfs vijf stemmen gearrangeerde kerstliederen goed onder de knie te krijgen. Afgaande op de enthousiaste reacties van het publiek na afloop van beide concerten zijn we daar goed in geslaagd. We zijn blij met en dankbaar voor al die mooie reacties.

 

 Nuis 2014 - 008 - 900

 

Decemberconcert Norg enthousiast ontvangen

De Margarethakerk in Norg staat alom bekend om de prachtige akoestiek en het feit dat daar een vleugel aanwezig is. Van beide hebben we zondagmiddag 7 december 2014 graag en goed gebruik gemaakt tijdens ons decemberconcert. De muzikale lat lag behoorlijk hoog, maar alles klopte en het publiek toonde zich na afloop laaiend enthousiast. Een echte opsteker voor het koor en een extra stimulans om er tijdens de twee komende kerstconerten in Nuis opnieuw iets heel moois van te maken. Het concert op de zondagmiddag is inmiddels uitverkocht, maar voor het kerstconcert van zaterdagavond 13 december 2014 zijn nog kaarten te verkrijgen.
Meer foto's van het decemberconcert in de Margarethakerk op de pagina FOTO'S, met dank aan onze "huisfotograaf" Jan Bartol.

 

 RS Norg 7-12-2014 14 - 800

 

Dit jaar twee (!) kerstconcerten in Nuis 

De belangstelling voor ons jaarlijkse kerstconcert in de prachtige dorpskerk van Nuis was de afgelopen jaren heel groot. Zo groot, dat we vaak mensen moesten teleurstellen omdat deze concerten zo snel uitverkocht waren. De kerk is natuurlijk ook maar klein, maar wel een schitterende lokatie voor een kerstconcert. Vandaar dat we dit jaar voor het eerst twee (!) kerstconcerten geven in Nuis. Het concert dat gepland staat voor zondagmiddag 14 december 2014 is inmiddels uitverkocht. Voor het concert van zaterdagavond 13 december 2014 zijn nog wel een aantal kaarten beschikbaar. Reserveer snel indien u van plan bent om te komen. Dat kan telefonisch of per e-mail (zie CONCERTAGENDA). 

 

 

7 december 2014 - Decemberconcert Margarethakerk Norg

Op zondagmiddag 7 december 2014 geven we een concert in de Margarethakerk in Norg. We vonden het moeilijk om een titel te bedenken. Het is dan twee dagen na Sinterklaas, het is nog geen winter, het is nog geen kerst en echte adventsliederen staan niet op ons repertoire. We hebben er daarom - niet heel bijzonder - decemberconcert van gemaakt. Wel bijzonder is het programma! We zingen warme, sfeervolle, swingende en feestelijke liedjes die passen bij de decembermaand, inclusief een aantal hartverwarmende kerstliederen. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten kosten EUR 10,00 (incl. koffie/thee) en kunnen telefonisch gereserveerd worden of per e-mail (zie CONCERTAGENDA).

 

 

Herfstconcert Rôner Singers samen met Orkest Karel Bitter groot succes

Zaterdag 18 oktober 2014 gaat de boeken van de weerkundigen in als de warmste 18de oktober in ruim negentig jaar. Zaterdag 18 oktober 2014 gaat bij het koor Rôner Singers de boeken in als de dag van ons mooiste herfstconcert tot nu toe ... Afgaande op de enthousiaste reacties van het publiek dat in groten getale was gekomen, mogen we dit concert zeker een groot succes noemen. Dit danken we mede aan de bijdrage van het speciaal voor dit concert samengestelde gelegenheidsorkest Orkest Karel Bitter. De mannen speelden (en zongen) de sterren van de hemel, zowel tijdens hun eigen optredens als tijdens de momenten, waarop ze samen met ons eigen combo het koor begeleidden. En het koor was in prima vorm en zong prachtig. Het is fantastisch om te zingen wanneer je begeleid wordt door zoveel musici. Bij diverse nummers liet ook het publiek zich niet onbetuigd. Op uitnodiging van de twee dirigenten Sim Noordhof (koor) en Karel Bitter (orkest) zong het uit volle borst mee met de refreinen van een aantal aanstekelijke meezingers. Op de pagina FOTO'S meer foto's van dit concert.

 

 18-10-2014 herfstconcert - 012

 

 

18 oktober 2014 Uniek herfstconcert samen met OKB!!!

De zomervakantie is voorbij en werkend Nederland is weer aan de slag. Het koor ook. We zijn druk aan het repeteren voor de concerten die voor de rest van het jaar gepland staan. Het eerstvolgende concert is op 18 oktober in Op de Helte in Roden.

Vorig jaar oktober vierden we in een al weken van tevoren uitverkocht Op de Helte ons vijftienjarig bestaan met een groot jubileumconcert. Tijdens dit concert brachten we tal van hoogtepunten uit de afgelopen vijftien jaar én waren er diverse musici uitgenodigd voor een gastoptreden. De mensen die geweest zijn herinneren zich vast nog wel de optredens van Wia Buze, salonorkest Zwink en niet te vergeten de doedelzakspelers van de MacDowell Pipeband.

 Mede vanwege het succes van dit jubileumconcert organiseren we in de maand oktober opnieuw een groot concert in Op de Helte. We hebben onder leiding van onze dirigent Sim Noordhof een aantal hele mooie nieuwe nummers ingestudeerd en een aantal oude nummers in een nieuw jasje gestoken. De lat voor dit concert wordt artistiek gezien behoorlijk hoog gelegd.

Uniek mogen we dit concert noemen, omdat er speciaal voor deze gelegenheid een orkest is samengesteld door Karel Bitter, de voormalige dirigent van ons koor. De naam van het orkest is OKB, oftewel Orkest Karel Bitter. Het orkest bestaat uit zeven uitstekende musici (waaronder saxofonist Henk Vrijma en basgitarist Hans Germain). Een aantal van de orkestleden speelt al samen in het begeleidingsorkest van het koor Westerstorm. OKB neemt ook een eigen zanger mee in de persoon van Frits Feddema. Ze brengen een keur aan muziekstijlen: zeemansliederen, tango, blues en melodieuze jazz.

 

Orkest Karel Bitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de voorste rij van links naar rechts: Karel Bitter (toetsen), Henk Vrijma (tenorsax en accordeon), Chris van der Zwan (banjo, gitaar en mandoline), Op de achterste rij van links naar rechts: Ton Venema (gitaar), Hans Germain (basgitaar), Frits Feddema (zang), Jan Hoekzema (accordeon). Jacques Germain (slagwerk) ontbreekt op de foto.

Het Orkest Karel Bitter zal tijdens ons herfstconcert een aantal keren optreden én diverse orkestleden zullen bij nummers van het koor mee gaan spelen met onze eigen vaste muzikale begeleiders Harry de Geeter en Anne Stoffers. Ook komt er een "grande finale", waarbij het complete orkest en het koor samen een aantal nummers ten gehore zullen brengen.

Al met al belooft het een zeer gevarieerde muzikale avond te worden. Van levenslied tot licht klassiek door het koor en van blues & jazz tot zeemanslied door het gastorkest. Deze mix van muziekstijlen in de vorm van luisterliedjes, maar ook zeker een aantal meezingers, zal een eventuele herfstdip beslist doen verdwijnen!

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten EUR 12,50 (inclusief een kopje koffie of thee) en kunnen al gereserveerd worden, telefonisch of per e-mail (zie CONCERTAGENDA). De zaal gaat open om 19.30 uur.

Gereserveerde kaarten kunnen tot uiterlijk 20 minuten voordat het concert begint worden afgehaald.

 

 

 

Dinsdag 10 juni 2014 - Rôner Singers en kinderen OBS De Marke en juf Sia "op herhaling" in De Hullen in Roden

Interzorg De Hullen organiseert ieder jaar een speciale themaweek. Dit jaar was het thema - hoe kan het ook anders dit jaar in Roden - Ot en Sien 110. Het hele huis is in Ot en Sien sferen gehuld, de vrijwilligers dragen kleding uit de tijd van Ot en Sien en er zijn tal van actitiviteiten.

Op uitnodiging van Interzorg De Hullen hebben wij dinsdagavond een optreden verzorgd samen met het speciale kleuterkinderkoor van juf Sia van OBS De Marke en het was weer een geweldige combinatie. Ot en Sien waren aanwezig om de beide koren aan te kondigen. Al met al een geslaagde avond met veel vrolijke noten.

 

 de hullen - publiek

 

 

 

Zondag 1 juni 2014 Koffieconcert Ot & Sien 110

 dvhn 02-06-2014 kiek ons weekend

 foto ot en sien plus programmaboekje

Ot en Sien waren aanwezig om het publiek welkom te heten en de programmaboekjes uit te delen. Ze hebben dat heel goed gedaan! We zijn heel blij dat ze erbij konden zijn, want ze hebben een heel druk programma.

ot en sien 015

 De kinderen van groep 2 van OBS De Marke hebben het ook top gedaan samen met hun juf Sia Geersing. Ze hebben prachtig gezongen, heel veel mooie liedjes en zelfs een speciale Ot & Sien Rep!

Meer foto's op de fotopagina bij Optredens 2014.

 

 

Zondag 1 juni 2014 Koffieconcert Ot & Sien 110

Dit jaar is het 110 jaar geleden dat Hindericus Scheepstra uit Roden samen met Jan Ligthart zijn eerste kinderboek over de buurkinderen Ot & Sien schreef.

Speciaal ter gelegenheid van dit jubileum is er in Roden een coördinatiecommissie opgericht, die Ot & Sien activiteiten coördineert en promoot. Mensen die in Roden en omgeving wonen zal dit zeker niet zijn ontgaan. Een Ot & Sien bonbon, een Ot & Sien fietstocht, een Ot & Sien likeurtje, een Ot & Sien ponyconcours, een Ot & Sien oldtimer rit, een Ot & Sien judo toernooi; het dorp staat bol van de activiteiten en initiatieven (zie ook www.otensien110.nl).

Ons koor Rôner Singers wil graag een steentje bijdragen en organiseert daarom op 1 juni 2014 in Theater De Winsinghhof in Roden een koffieconcert in het kader van Ot & Sien 110. Bij de repertoirekeuze voor dit concert hebben we terdege rekening gehouden met het thema (kinderen, herinneringen, toekomst), maar we gaan zelf géén kinderliedjes zingen. Dat hoeft ook niet, want tijdens het koffieconcert is er een heel bijzonder gastoptreden! Op verzoek van de Rôner Singers heeft juf Sia Geersing van OBS De Marke uit Roden samen met kinderen uit groep 2 een aantal liedjes uitgezocht en ingestudeerd. Door juf Sia begeleid op de gitaar zullen de kinderen kinderliedjes van vroeger, maar ook kinderliedjes van nu ten gehore brengen. Een gelegenheidskinderkoor speciaal voor Ot & Sien 110. Best spannend voor kinderen van 5 en 6 jaar om op te treden in een echt theater, maar wel super leuk. Ze hebben er heel veel zin in en hun juf Sia Geersing, onze dirigent Sim Noordhof, onze muzikanten Harry de Geeter en Anne Stoffers en ons koor natuurlijk ook.

Behalve het kinderkoor zijn er nog twee speciale gasten. De coördinatiecommissie Ot & Sien 110 heeft er namelijk voor gezorgd dat Ot en Sien zelf ook komen. Vanaf 10.00 uur zijn zij aanwezig om het publiek welkom te heten en programmaboekjes uit te delen.

Voldoende ingrediënten voor een leuk, ontspannen en vooral vrolijk Ot & Sien 110 koffieconcert, dat om 10.30 uur begint en tot 12.30 uur duurt. De zaal gaat open om 10.00 uur.

Kaarten kosten € 10,- (inclusief een kopje koffie of thee). Reserveren kan telefonisch (tel. 050 503 36 03) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tip m.b.t parkeren: Op zondag 1 juni is er kermis op de Brink in Roden en is de parkeerplaats bij de Winsinghhof niet bereikbaar. Parkeren is wel mogelijk achter het gemeentehuis, bij de Albert Heijn of in het centrum op de Albertsbaan en bij het busstation.

 

 Poster Ot en Sien 02

 

 

Lenteconcert Dorpskerk Vries van 30 maart 2014

Het lenteconcert dat we op 30 maart 2014 in Vries hebben gegeven is prima verlopen.
Ondanks het schitterende zonnige lenteweer was er veel publiek, meer dan we verwacht hadden en dat stimuleert natuurlijk alle betrokkenen om het maximale eruit te halen. Een extra stimulans was ook de aanwezigheid van een groot aantal koorleden die helaas door omstandigheden zelf niet mee konden doen aan het optreden, maar wel waren komen luisteren! Op de pagina FOTO'S staan inmiddels een aantal foto's van het concert. De foto's zijn gemaakt door Jan Bartol, de echtgenoot van één van de koorleden. Vooral dank zij hem hebben we van bijna al onze optredens van de laatste jaren beeldmateriaal. 

 

 

Reserveren kaarten

Tot nu toe konden de kaarten voor onze concerten uitsluitend telefonisch besteld worden of via de koorleden. Dat kan nog steeds, maar per 1 maart 2014 hebben we ook een speciaal e-mail adres voor mensen die het prettiger vinden om hun kaarten per e-mail te bestellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Rôner Singers op YouTube

Van vier nummers die we op 26 oktober 2013 hebben gezongen tijdens het jubileumconcert ter ere van ons 15-jarig bestaan zijn onlangs filmpjes op YouTube gepubliceerd. Het betreft de volgende vier nummers:

Bridge over troubled water Lied der Wolgaschlepper Don't cry for me Argentina (soliste: Geesje Hartman) Rivers of Babylon 

Deze YouTube filmpjes kunt u ook op onze website vinden. Ga in de menubalk naar "Het Koor" en kies vervolgens "Repertoire". Behalve de YouTube filmpjes treft u daar ook drie geluidsopnamen aan. Deze zijn gemaakt door een orkestlid van ons gastorkest Salonorkest Zwink.

Dumbarton's Drums (solist Jilling Wekema m.m.v. Ingrid Visser (klarinet) Jerusalem of Gold (m.m.v. Anne Marie Bok (viool) en Els Verhey (alt viool)) Tum Balalaika (m.m.v. Anne Marie Bok (viool), Els Verhey (altviool) en Ingrid Visser (klarinet))

 

 

Gelukkig Nieuwjaar!!!

2013 ligt inmiddels achter ons. Het was voor ons koor muzikaal gezien een bijzonder geslaagd jaar dat voor een groot deel in het teken stond van ons vijftienjarig jubileum en het grote jubileumconcert van 26 oktober 2013.

We gaan in 2014 voortvarend van start met een (besloten) nieuwjaarsconcert op 4 januari in Siddeburen en het ligt in de bedoeling nog tal van andere optredens te verzorgen in Roden en omgeving.

We moeten onze vaste gitarist Iwe Hut bij deze optredens missen. Iwe was al vanaf de oprichting in 1998 gitarist bij ons koor, maar hij heeft eind vorig jaar besloten om te stoppen.

We wensen u een gelukkig en vooral gezond 2014 en hopen u ook dit jaar bij één (of meer) van onze optredens te mogen verwelkomen!


 

ARCHIEF 2013

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kerstconcerten 2013 - Foto's

We hebben in de maand december in vijf dagen tijd drie kerstconcerten gegeven. Het eerste concert op vrijdagavond 13 december 2013 in Theater Het Kielzog in Hoogezand-Sappemeer. In dit prachtige theater traden we op op uitnodiging van de zanger Harm Jan de Ruiter. Het tweede kerstconcert was op zondagmiddag 15 december 2013 in de kerk van Nuis met de geweldige akoestiek en het derde was een kerstoptreden op dinsdagavond 17 december 2013 in De Pompstee in Roden op uitnodiging van de Vrouwen van Nu.
Bij de rubriek foto's treft u foto's aan die u een impressie geven van de twee laatst genoemde otpredens.

 

 

15 december 2013 Kerstconcert Nuis uitverkocht

Het kerstconcert dat gepland staat voor zondagmiddag 15 december a.s. in het historische kerkje van Nuis is uitverkocht. In de kranten stond al vermeld dat het verstandig zou zijn om vroegtijdig kaarten te reserveren en veel mensen hebben dat advies blijkbaar opgevolgd. De gereserveerde kaarten kunnen tot uiterlijk een kwartier voor aanvang van het concert worden afgehaald. Daarna gaan ze in de vrije verkoop.

De mensen die we hebben moeten teleurstellen hopen we bij een volgend concert van de Rôner Singers te mogen verwelkomen. Of misschien is het een leuk idee om vrijdagavond 13 december a.s. naar Theater Het Kielzog in Hoogezand-Sappemeer te gaan. De zanger Harm Jan de Ruiter organiseert die avond een bijzonder kerstconcert, waarvoor behalve ons koor Rôner Singers ook de zangeres Agnes Woltjes is uitgenodigd. Het concert begint om 20.00 uur (zie CONCERTAGENDA).

 

 

 


26 oktober 2013 Jubileumconcert 1998 - 2013 Vijftien Jaar Rôner Singers

 

Roner Singer & The MacDowell Pipeband

 

Als we af mogen gaan op de vele enthousiaste reacties van het publiek kunnen we zeggen dat ons jubileumconcert een enorm succes is geworden! Dit uiteraard mede dankzij de muzikale bijdragen van onze gasten: Wia Buze, Salonorkest Zwink en The MacDowell Pipeband (zie foto). Op de pagina FOTO's kunt u nog meer foto's  vinden van deze fantastische muzikale happening ter ere van ons 15-jarig bestaan.

 

  

13 april 2013 Korendag Grootegast

 

GEDC0555-kleinOp 13 april 2013 hebben we samen met nog zo'n 24 andere koren deelgenomen aan een Korendag in Grootegast. De dag werd georganiseerd door SAKO Groningen en was in verband met werkzaamheden op Nienoord in Leek deze keer verhuisd naar De Goede Herderkerk in Grootegast. Een prima lokatie met een prachtige akoestiek, waar alles perfect geregeld was.

 

Ieder koor trad twintig minuten op. Wij hebben "Argentina" (met Geesje Hartman als soliste), "Jerusalem of Gold", "Bridge over troubled water" en "Help me through the night" gezongen. Het ging prima! Het optreden viel bij het publiek bestaande uit leden van andere koren en "gewone" luisteraars zo zeer in de smaak dat een aantal zelfs ging staan. De presentatrice  gaf aan dat ze "met open mond" had zitten luisteren. Dan weet je dat je als koor goed gepresteerd hebt. We hebben helaas geen geluidsopnamen, maar foto's van ons optreden vindt u op deze site (Foto's 2013).

 

 

 

 

Sim Noordhof tien jaar dirigent Rôner Singers

 

IMG 0009Opnieuw stond onze dirigent Sim Noordhof even extra in de belangstelling tijdens een repetitie. Vorig jaar augustus was dat omdat hij de leeftijd van 65 jaar had bereikt. Dit keer omdat hij in februari van dit jaar tien jaar dirigent was van ons koor. Het bestuur trakteerde hem op een toespraak op rijm,een fles Berenburg en een speciaal voor deze gelegenheid gegraveerd glaasje. Sim toonde zich blij verrast en gaf aan dat hij nog steeds met veel plezier ons koor dirigeert en hoopt er nog heel wat jaren aan vast te kunnen knopen.

 

 

 


 

 

ARCHIEF 2012

----------------------------------------------------------------------------

 

 

"Kerstconcert De Rôner Singers met gastoptreden Concertorkest Zevenhuizen daverend succes."

 

gedc0525Op www.ditisroden.nl vindt u onder bovenstaande titel een bericht over het Kerstconcert dat we op 22 december 2012 gegeven hebben in Op de Helte in Roden. Aan het concert werd medewerking verleend door het Concertorkest Zevenhuizen, een geslaagde combinatie!!! De orgelmuziek die te horen was voorafgaand aan het concert en in hoge mate bijdroeg aan de sfeer werd verzorgd door organist Ubo Bolt.

 

Op de fotopagina vindt u een groot aantal foto's van het concert. Een deel van deze foto's is gemaakt door Jan Bartol, de echtgenoot van één van onze koorleden. Hij is degene die ervoor gezorgd heeft dat er van vrijwel alle concerten beeldmateriaal is, waarvoor onze hartelijke dank.

 

 

 

"Roner Singers groots en emotioneel in Nuis"

 PERSBERICHT RODER JOURNAAL (digitale versie) van 17 december 2012

 

NUIS De Rôner Singers stonden klaar om hun traditionele kerstconcert in het fraaie kerkje te geven. Het ruim zestig leden tellende koor, bijgestaan door hun vaste muzikanten, stond op scherp om er iets bijzonders van te maken. Vanaf het eerste lied tot en met de finale gebeurde het. De Roner Singers groeiden volledig boven zich zelf uit en met een ongekende overtuigingskracht werden met name de nieuwe kerstliederen ten gehore gebracht. De wisselwerking tussen koor, combo en dirigent stond als een huis. Dit had tot gevolg dat er hoogtepunten ontstonden die men van een amateurkoor niet of nauwelijks kent. Momenten van emotie, zowel bij het koor als het publiek, markeerden dit bijzondere concert.

 

Voor aanstaande zaterdag betekent dit natuurlijk heel wat. Om 20.00 uur staat het koor in Op de Helte om samen met het Concertorkest Zevenhuizen te concerteren. Het koor is erop gebrand om, juist in de eigen gemeente, het maximale te presteren. Dirigent Sim Noordhof repeteert nog een keer met de Roner Singers en hoopt dat hij samen met zijn zangers en zangeressen opnieuw die sfeer weet te te vangen als in Nuis. Zaterdagavond kan een onvergetelijke avond worden als Op de Helte bomvol wordt en het grote Roner koor opnieuw in staat zal zijn alle registers op te te trekken.

 

 

 

 

 

Ledenstop voor vrouwen, mannen welkom

 

We hebben de laatste tijd een groot aantal vrouwen mogen verwelkomen als nieuw koorlid. Zo veel, dat we gezien de huidige samenstelling van het koor hebben moeten besluiten om met onmiddellijke ingang een ledenstop in te stellen voor vrouwen. Het koor is nog wel op zoek naar nieuwe mannen, bij voorkeur tenoren. Wie interesse heeft kan vrijblijvend eens een repetitie bijwonen. We repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw Op de Helte in Roden.

 

 

 

Dirigent Sim Noordhof 65 jaar

 

Het zal u misschien niet zijn ontgaan dat onze dirigent Sim Noordhof onlangs de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt. In de regionale media is aan dit feit veel aandacht besteed, zowel in het Dagblad van het Noorden als in de plaatselijke kranten in Roden en in Hoogezand-Sappemeer, maar bijvoorbeeld ook op Radio Noord, waar hij "live" in de uitzending kwam. Gelukkig voor ons heeft Sim niet besloten nu te stoppen met zijn werkzaamheden als dirigent, ook al staat hij er op deze foto (gemaakt op 21 augustus 2012, de eerste repetitieavond na de zomervakantie) wat stilletjes en aangedaan bij. Dat laatste had namelijk een reden: Het bestuur verraste hem ter ere van zijn 65ste verjaardag met een mooi boeket bloemen en het koor zong voor hem een eigen gemaakte tekst op de melodie van "Mien wad, mien stilte", voor de gelegenheid omgedoopt tot "Zien wad, zien stilte". Met die stilte was het daarna trouwens snel gedaan. Er werd de rest van de avond enthousiast en keihard gerepeteerd.

 

 2012 Sim 65 001

 

 

 

 

Optreden tijdens Fiets4Daagse Norg

 

Op 27 juli 2012 heeft het koor opgetreden tijdens de Fiets4Daagse in Norg. De organisatie van dit "korenfestival" was in handen van Shantykoor De Landrotten uit Roden. Behalve ons koor hadden ze ook het koor Goed Gemixt uit Zevenhuizen uitgenodigd. Op de pagina FOTO's treft u een aantal foto's aan van dit gebeuren. Het was warm die dag, voor de fietsers, maar zeker ook voor de deelnemende koren!

 

 

 

 

 

PERSBERICHT: Open repetitie Rôner Singers levert volle bak op

 

De open repetitieavond van de Rôner Singers op 3 juli 2012 in Vasalis is een ware happening geworden. Het kreeg de sfeer van een theater concert terwijl het de bedoeling was om met de aanwezigen eens dieper in te gaan op het zingen en het beoefenen daarvan. Een volle bak, tot de laatste stoel bezet, was getuige van een repeterend koor en natuurlijk genoot men met volle teugen als er echt iets fout ging. Dirigent Sim Noordhof legde geregeld uit waarom bepaalde nummers overgedaan werden en het publiek raakte geheel betrokken bij de activiteiten van een reguliere repetitie. Het laatste half uur werd gebruikt om de beste nummers ten gehore te brengen en dat was het moment dat de muzikale vlam in de pan sloeg. Mede doordat men een avond lang direct betrokken was geweest bij de opbouw van nieuwe nummers was het bijna voor de hand liggend dat het meedoen en meezingen ontaarde in een waar feest. Een staande ovatie was de dank voor deze unieke avond. Voor de Rôner Singers in ieder geval een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Namens de organisatie mocht de dirigent een fijne fles wijn in ontvangst nemen die even later doorgegeven werd aan Joop Klein, de vaste geluidstechnicus van het koor.

 


ARCHIEF 2011

----------------------------------------------------------------------------

 

 

Rôner Singers werken mee aan nieuwe CD Tineke Rouw-Oosterhuis

 

cd winterbluesTineke Rouw-Oosterhuis, geboren in Overschild, is als singer-songwriter met name in de provincie Groningen bekend vanwege haar mooie in het Gronings geschreven luisterliedjes, oftewel "fluusterlaidjes" zoals Tineke ze zelf noemt. Aan deze CD met als titel “Winterblues” wordt meegewerkt door een aantal bekende muzikanten: B.J. Hegen op mondharmonica, Anne Kraster op (flamenco)gitaar, Bert van Erk op contrabas en onze "eigen" Harry de Geeter op piano.

 

De meeste liedjes zijn door Tineke zelf geschreven en gecomponeerd met als inspiratie de wintertijd en de kersttijd in het bijzonder. Eén van de  bijzondere liedjes op de CD heet “Habibi gain kerst zunder die”. Habibi betekent liefje en het is een Gronings lied op oosterse muziek dat op speciaal verzoek van het NCRV programma “Man bijt hond” is geschreven. Oosterse muziek is voor Tineke geen probleem. Naast haar werk als singer-songwriter is ze al meer dan vijfentwintig jaar actief als lerares oriëntaalse dansen. Ze heeft een eigen buikdansschool in Groningen.

 

Het koor Rôner Singers is door Tineke gevraagd om met haar mee te zingen bij het enige niet Groningse nummer op de CD, het lied Hallelujah van Leonard Cohen. Tineke was in 2010 gastsoliste bij de kerstconcerten van de Rôner Singers en ze wilde “heel graag dit nummer opnemen met dit geweldige koor onder de bezielende leiding van Sim Noordhof”. Het koor verleende uiteraard met plezier haar medewerking!
De presentatie van de CD "Winterblues" was op zondag 4 december 2011.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2021 Roner Singers. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.